Králík na šalvěji a červeném víně
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio Frekvence 1, duben 2003)
Suroviny:
1 králíksůl a pepř6 lžíc olivového oleje
4 lžíce pikantní hořčice3 červené cibule4 stroužky česneku200 g hlívy ústřičnéláhev suchého červeného vína10 brandy10 lístečků čerstvé šalvěje nebo sušené, kterou macerujeme v trošce brandy šťáva k pečenému masu v prášku, např. Maggi
Příloha:: vařené nové brambory
Postup přípravy:
Králíka rozdělíme na 6-8 porcí, osolíme, opepříme a důkladně na oleji opečeme. Vyjmeme z pánve a potřeme hořčicí. Na výpeku orestujeme na osminky pokrájenou cibuli, hlívu ústřičnou a česnek. Vložíme zpět králíka, zalijeme 1/4 l vína a pod pokličkou pomalu dusíme asi 30 minut. Poté přilijeme druhý 1/4 l vína a opět dusíme asi 30 minut. Nakonec přisypeme nahrubo nasekané lístky šalvěje, které jsme marinovali v brandy a chvilku společně provaříme. Šťávu zahustíme šťávou k pečenému masu. Podáváme s novými brambory.
ZPĚT do kapitoly
HOME