Králík na šalvěji a červeném víně
(
Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio Frekvence 1, duben 2003)

Suroviny:
  • 1 králík
  • sůl a pepř
  • 6 lžíc olivového oleje
  • 4 lžíce pikantní hořčice
  • 3 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g hlívy ústřičné
  • láhev suchého červeného vína
  • 10 brandy
  • 10 lístečků čerstvé šalvěje nebo sušené, kterou macerujeme v trošce brandy
  • šťáva k pečenému masu v prášku, např. Maggi

  • Příloha:: vařené nové brambory

    Postup přípravy:
    Králíka rozdělíme na 6-8 porcí, osolíme, opepříme a důkladně na oleji opečeme. Vyjmeme z pánve a potřeme hořčicí. Na výpeku orestujeme na osminky pokrájenou cibuli, hlívu ústřičnou a česnek. Vložíme zpět králíka, zalijeme 1/4 l vína a pod pokličkou pomalu dusíme asi 30 minut. Poté přilijeme druhý 1/4 l vína a opět dusíme asi 30 minut. Nakonec přisypeme nahrubo nasekané lístky šalvěje, které jsme marinovali v brandy a chvilku společně provaříme. Šťávu zahustíme šťávou k pečenému masu. Podáváme s novými brambory.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]