Králík (nebo kuře) na zelí
(Radim Witosz, oblíbený domácí recept pro 4 osoby, 2002)
Suroviny:4 králičí stehna nebo kuřecí čtvrtky1 kyselé zelí (láhev 0,7 l)1-2 střední cibule100 g anglické slaninysůlkoření (pepř, grilovací koření apod.)voda na podlití
Příloha: vařené brambory
Postup přípravy:
Na pekáč rozložíme zelí; pokud nemá být moc kyselé, můžeme je nejdřív propláchnout vodou. Na zelí poklademe na plátky pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme a okořeníme dle chuti, poté je položíme na připravené zelí. Nahoru naklademe anglickou slaninu a vše podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby do měkka. Občas zkontrolujeme a případně podlijeme další vodou. Podáváme s vařenými brambory.
ZPĚT do kapitoly
HOME