Králík (nebo kuře) na zelí
(Radim Witosz, oblíbený domácí recept pro 4 osoby, 2002)

Suroviny:
  • 4 králičí stehna nebo kuřecí čtvrtky
  • 1 kyselé zelí (láhev 0,7 l)
  • 1-2 střední cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • koření (pepř, grilovací koření apod.)
  • voda na podlití

  • Příloha: vařené brambory

    Postup přípravy:
    Na pekáč rozložíme zelí; pokud nemá být moc kyselé, můžeme je nejdřív propláchnout vodou. Na zelí poklademe na plátky pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme a okořeníme dle chuti, poté je položíme na připravené zelí. Nahoru naklademe anglickou slaninu a vše podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby do měkka. Občas zkontrolujeme a případně podlijeme další vodou. Podáváme s vařenými brambory.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]