Králík na hořčici a houbách
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)
Suroviny:4 porce králíka (nebo kuřete)sůlpepřběžná hořčice500 g pokrájených čerstvých případně i mražených hub (nejlépe směs různých druhů)cibulekmínpetrželkatrocha česneku
slaninamáslo
Příloha:: vařené brambory, hlávkový salát
Postup přípravy:
Porce králíka osolíme, opepříme, natřeme hojně hořčicí a uložíme na pokrájené hřiby. Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, petrželku, může být i trocha česneku. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme. Občas se podíváme jestli se voda nevypekla. Když králík změkne, odklopíme poklici, položíme na něj lžíci másla a necháme maso zčervenat. Podáváme s vařenými brambory a hlávkovým salátem.
ZPĚT do kapitoly
HOME