Králík na hořčici a houbách
(Radim Witosz, recept z kalendáře, 2002)

Suroviny:
  • 4 porce králíka (nebo kuřete)
  • sůl
  • pepř
  • běžná hořčice
  • 500 g pokrájených čerstvých případně i mražených hub (nejlépe směs různých druhů)
  • cibule
  • kmín
  • petrželka
  • trocha česneku
  • slanina
  • máslo

  • Příloha:: vařené brambory, hlávkový salát

    Postup přípravy:
    Porce králíka osolíme, opepříme, natřeme hojně hořčicí a uložíme na pokrájené hřiby. Přidáme nakrájenou cibuli, kmín, petrželku, může být i trocha česneku. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a dusíme. Občas se podíváme jestli se voda nevypekla. Když králík změkne, odklopíme poklici, položíme na něj lžíci másla a necháme maso zčervenat. Podáváme s vařenými brambory a hlávkovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]