Králík na zelenině s jablky
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)
Suroviny:
1 králík50 g salámu vysočiny100 g anglické slaniny2 kelímky šlehačky2 jablkakořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
1 pórek1 cibulesůl
Příloha: knedlíky
Postup přípravy:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme kastrole na oleji. Potom postupně přidáváme cibuli, salám a pórek a nakonec porce králíka a restujeme. Když je maso již nahnědlě a zatažené, přidáme slaninu a nastrouhaná jablka. Kastról s králíkem a základem vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut, až je maso měkké. Pak vyjmeme a do výpeku nalejeme smetanu a rozmícháme. Do takto připravené smetanové omáčky vnoříme zpět porce králíka a ještě asi 15 minut zapečeme v troubě aby omáčka zhoustla. Zeleninu necháme v omáčce. Podáváme s knedlíky.
ZPĚT do kapitoly
HOME