Bramborový knedlík s uzeným masem
(Bábinčin receptář, Kyjov 1952, Jižní Morava)

Bramborový knedlík s uzeným masemSuroviny:
  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • 400 g vařených brambor
  • 2 - 3 žemle
  • 200 g slaniny
  • 150 g strouhanky
  • sůl
  • 1 vejce
  • škrobová moučka nebo hrubá mouka na zahuštění
    Příloha zelenina, kyselé zelí

    Postup přípravy:
  • Maso, slaninu, žemle pokrájíme a vše ostatní smícháme na těsto.
  • Vytvoříme knedlíky, které dáme vařit a po vyplavání je natrhneme, aby se nesrazily.
  • Jako přílohu podáváme zeleninu a kyselé zelí, kterým nešetříme.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]