Zelené noky se sýrovou omáčkou
(Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)
Suroviny:300 g měkkého tvarohu200 g listů hluchavky, (nebo jiné byliny např. kopřivy, petrželky, špenátu)2 vejce1 lžíce másla2 - 3 lžíce krupicesůl a mletý pepřmuškátový oříšek
Na sýrovou omáčku:40 g taveného sýra200 ml smetany40 g strouhaného tvrdého sýrasůl2 lžíce petrželky nebo pažitky2 rajčata
Postup přípravy:Hluchavky spaříme, nasekáme a smícháme s tvarohem, máslem vejci solí, krupicí a ochutíme kořením. Do vroucí osolené vody zavařujeme vykrajované knoky a necháme pomalu vařit až vyplavou (5 až 10 minut)
Příprava sýrové omáčky:Omáčku připravíme rozpuštěním taveného sýra (např. mozzarely) v zahřáté smetaně, pak přidáme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, osolíme a chvilku povaříme na mírném ohni. Ochutíme pažitkou, nebo petrželkou a přidáme nasekaná rajčata. Na talíří přelijeme ještě horké noky sýrovou omáčkou s rajčaty.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME