Švábské sýrové knedlíky - Kasnocken, Kaseknödel
(Recept od Helgy a Katrin Jörk, Švábsko - Německo, 1999)

Suroviny:
  • 300 g staršího tvrdého bílého chleba (veky)
  • 250 ml mléka
  • 300 g tvrdého sýra (parmazán, ementál, Gran Moravia, gouda)
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce pažitky nebo petrželky
  • sůl
    Na hotové knedlíky:
  • 80 g másla
  • 60 g parmezánu nebo jiného sýru na posypání

    Postup přípravy:
  • Namočíme veku do mléka a nakrájíme sýr a cibuli na malé kousky.
  • Cibulku osmažíme a chvilku osmažíme na másle.
  • Mouku, sýr a cibulku přidáme k namočenému chlebu a rozmícháme na těsto.
  • Ze vzniklého těsta se vytvarujeme dlaněmi kulaté knedlíky.
  • Vaříme po dobu 15 minut v osolené vodě a pak podáváme polité na talíři rozpuštěným máslem a posypané parmazánem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]