Švábské sýrové knedlíky - Kasnocken, Kaseknödel
(Recept od Helgy a Katrin Jörk, Švábsko - Německo, 1999)
Suroviny:300 g staršího tvrdého bílého chleba (veky)250 ml mléka300 g tvrdého sýra (parmazán, ementál, Gran Moravia, gouda)1 cibule3 vejce1 lžíce mouky2 lžíce petrželky2 lžíce pažitky nebo petrželkysůl
Na hotové knedlíky:80 g másla60 g parmezánu nebo jiného sýru na posypání
Postup přípravy:Namočíme veku do mléka a nakrájíme sýr a cibuli na malé kousky. Cibulku osmažíme a chvilku osmažíme na másle. Mouku, sýr a cibulku přidáme k namočenému chlebu a rozmícháme na těsto. Ze vzniklého těsta se vytvarujeme dlaněmi kulaté knedlíky. Vaříme po dobu 15 minut v osolené vodě a pak podáváme polité na talíři rozpuštěným máslem a posypané parmazánem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME