Špekové nočky se slaninou
(Bábinčiny výpisky receptů, Kyjov 1945, Jižní Morava)
Suroviny:200 g slaniny4 vejce500 ml mléka350 g hrubé mouky8 žemlísůl
Příloha: zelí nebo zeleninový salát
Postup přípravy:Slaninu rozkrájíme na kostičky rozpálíme a osmažíme na ní kostičky žemlí. Vše vsypeme do mísy, polijeme mlékem, rozkvedlanými vejci, přimícháme mouku, vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Z těsta vykrajujeme kousky a na pomoučeném prkénku je zaoblíme Nebo můžeme dvěma lžícemi z těsta vytvarovat nočky a uvařot ve vývaru z uzeného masa az asi 15 až 20 minut. Uvařené nočky vyjmeme, roztrhneme vidličkou, posypeme osmaženou strouhankou a omastíme sádlem. Podáváme se zelím nebo zeleninovým salátem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME