Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
(MF Dnes, sobotní příloha, 1999)

Suroviny:
  • 200 g uzeného bůčku
  • 40 g slaniny
  • 500 g sádla
  • 1 vejce
  • 30 g plnotučného mléka
  • 120 g hrubé mouky
  • 400 g žemle
  • muškátový květ
  • petrželka
  • pepř a sůl

  • Příloha: špenát, zelí a různé omáčky

    Postup přípravy:
  • Bůček uvaříme, vykostíme a nakrájíme na kostičky, přidáme žemle, osmahneme spolu v troubě.
  • Z mouky, vejce, soli, koření, petrželky a mléka uděláme řídké těsto.
  • Spojíme se žemlí a uzeným masem a vytvoříme knedlíky.
  • Knedlíky vaříme 10 až 12 minut, uvařené pak propíchneme nebo roztrhneme, přelijeme sádlem promíchaným z rozpuštěným špekem a s prožitkem konzumujeme.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]