Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
(MF Dnes, sobotní příloha, 1999)
Suroviny:200 g uzeného bůčku40 g slaniny500 g sádla1 vejce30 g plnotučného mléka120 g hrubé mouky400 g žemlemuškátový květpetrželkapepř a sůl
Příloha: špenát, zelí a různé omáčky
Postup přípravy:Bůček uvaříme, vykostíme a nakrájíme na kostičky, přidáme žemle, osmahneme spolu v troubě. Z mouky, vejce, soli, koření, petrželky a mléka uděláme řídké těsto. Spojíme se žemlí a uzeným masem a vytvoříme knedlíky. Knedlíky vaříme 10 až 12 minut, uvařené pak propíchneme nebo roztrhneme, přelijeme sádlem promíchaným z rozpuštěným špekem a s prožitkem konzumujeme.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME