Tyrolský houskový knedlík
(Andreas: "Oskarův apetit" v příloze časopisu Apetit, 2005)
Tyrolský knedlík
Suroviny:
  • 8 housek, na kostičky
  • 150 g slaniny, na malé kousky
  • 1 cibule, nadrobno
  • 1/2 lžíce polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 4 vejce
  • sůl a pepř
  • svazeček zelené petrželky, nasekané
    Příloha: hovězí pečeně, sauerbraten a pod.

    Postup přípravy:
  • Kostičky z housek zalijeme vlažným mlékem.
  • Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno pořádně promícháme.
  • Kostičky slaniny krátce osmahneme a přidáme do směsi; stejně tak uděláme i s osmahnutou cibulkou.
  • Nakonec přimícháme nasekanou petrželku a mouku.
  • Ve velkém hrnci ohřejeme vodu, ale pozor - nesmí vařit (!)
  • Navlhčenýma rukama vytvarujeme z těsta kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku.
  • Opatrně je vložíme do horké vody a ohříváme "pod bodem varu" asi 20 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]