Tyrolský houskový knedlík
(Andreas: "Oskarův apetit" v příloze časopisu Apetit, 2005)

Suroviny:8 housek, na kostičky150 g slaniny, na malé kousky1 cibule, nadrobno1/2 lžíce polohrubé mouky250 ml mléka4 vejcesůl a pepřsvazeček zelené petrželky, nasekané
Příloha: hovězí pečeně, sauerbraten a pod.
Postup přípravy:Kostičky z housek zalijeme vlažným mlékem. Přidáme vejce, sůl a pepř a všechno pořádně promícháme.Kostičky slaniny krátce osmahneme a přidáme do směsi; stejně tak uděláme i s osmahnutou cibulkou.Nakonec přimícháme nasekanou petrželku a mouku.Ve velkém hrnci ohřejeme vodu, ale pozor - nesmí vařit (!)Navlhčenýma rukama vytvarujeme z těsta kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku.Opatrně je vložíme do horké vody a ohříváme "pod bodem varu" asi 20 minut.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME