Maďarské knedlíky
(Z přílohy časopisu "Zahrádkář", květen 2005, recept od čtenářky Ireny Gillové z Hradce Králové)

Suroviny:
  • 2 červené papriky
  • 200 g veky, na kostičky
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 60 g másla
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • tuk na osmažení cibule
    Příloha: zelný nebo zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Očištěné a jádřinců zbavené papriky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s pepřem a solí.
  • Necháme vychladnout a mezitím utřeme máslo do pěny, vmícháme žloutky a jedno celé vejce.
  • Přidáme rozmixované papriky a nakonec kostičky veky.
  • Promícháme a necháme asi hodinu odpočinout.
  • Paknavlhčenýma rukama ve studené vodě tvarujeme menší knedlíky.
  • Jednu zkušebně uvaříme v osolené vodě , vylovíme a rozvaří-li se, přidáme strouhanku na zahuštění těsta.
  • Uvařené knedlíky podáváme jako přílohu k opečené nebo grilované klobásce posypané osmaženou cibulkou a se zelným salátem, případně jako samostatný pokrm polité rozškvařenou slaninou se zeleninovým salátem
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter] <