Maďarské knedlíky
(Z přílohy časopisu "Zahrádkář", květen 2005, recept od čtenářky Ireny Gillové z Hradce Králové)
Suroviny:2 červené papriky200 g veky, na kostičky1 vejce2 žloutky60 g máslasůl a pepř2 cibuletuk na osmažení cibule
Příloha: zelný nebo zeleninový salát
Postup přípravy:Očištěné a jádřinců zbavené papriky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme s pepřem a solí.Necháme vychladnout a mezitím utřeme máslo do pěny, vmícháme žloutky a jedno celé vejce.Přidáme rozmixované papriky a nakonec kostičky veky. Promícháme a necháme asi hodinu odpočinout. Paknavlhčenýma rukama ve studené vodě tvarujeme menší knedlíky.Jednu zkušebně uvaříme v osolené vodě , vylovíme a rozvaří-li se, přidáme strouhanku na zahuštění těsta. Uvařené knedlíky podáváme jako přílohu k opečené nebo grilované klobásce posypané osmaženou cibulkou a se zelným salátem, případně jako samostatný pokrm polité rozškvařenou slaninou se zeleninovým salátem
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME
<