Knedlíky ze strouhanky s bylinkami
(Od recept získaný od paní Valečkové, 2000)
Suroviny:400 g strouhanky2 vajíčka2 lžičky másla500 ml mlékasůl1 lžička sušené petrželové natě1 lžička sušené celerové natě2 lžičky majoránky
Postup přípravy:Mléko s máslem zahřejeme, když se máslo rozpustí, přidáme rozšlehaná vejce, sůl, majoránku a sušenou petržel s celerem. Zvolna přisypáváme strouhanku do mléka, až jdou dělat knedlíčky velikosti ping-pongového míčku.Vaříme je ve větším množství slané vody.Knedlíčky rychle vyplavou na povrch, to nám dávají znamení, že už jsou hotové. Podáváme je rozpůlené a polité třeba omáčkou z roštěnek (. . . . kde skončily ty roštěnky, to nevím? . . .Hele mámo, kam si dala ty roštěnky? - DDK).
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME