Indické jemné jehněčí curry
(Anonym: Indian Cookery", Bay Cookery Collection, North Sydney,1996, indická kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:
  • 1 1/4 kg jehněčího masa z kýty nebo plecka
  • 90 g (3/4 šálku) hladké mouky
  • 100 g másla
  • 2 zelená jablka, oloupaná, bez jaderníků, na čtvrtky
  • 2 cibule, nasekané
  • 1 rajče, na čtvrtky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce směsi koření kari
  • 430 ml (1 a 3/4 šálku) vývaru
  • 2 lžíce nastrouhané kůry citrónu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 lžíce kokosové moučky
  • 2 lžíce rozinek sultánek
  • 1 lžíce oloupaných mandlí

    Postup přípravy:
  • Jehněčí maso zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na kostky a obalíme je v mouce, přebytečnou mouku oklepeme. Rozpustíme máslo v hrnci a maso osmahneme ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a dáme stranou.
  • Do hrnce přidáme jablka s cibulí, rajčetem, česnekem a práškem koření kari. Dusíme 3 minuty a pak slijeme všechen přebytečný tuk. Do hrnce nalijeme vývar a vrátíme do hrnce maso, přidáme citrónovou kůru a šťávu, cukr, kokosovou moučku a hrozinky. Uvedeme do varu, pak oheň zmírníme. Hrnec zakryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké.
  • Do hotového pokrmu zamícháme pražené mandle.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]