Jehněčí klobásky z Podolí
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny:
1 kg jehněčího nebo kůzlečího masa250 g slaniny
250 g uzeného vepřového masavepřová střívka1/2 lžičky pepře1/2 lžičky kmínu
1 lžíci mleté papriky1/2 lžičky pálivé papriky3 stroužky česnekusůl
150 ml světlého piva
Příloha: brambor, chleba, zelí apod.
Postup přípravy:
Jehněčí maso jemně nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Slaninu nadrobno pokrájíme a vepřové maso také umeleme. Směs osolíme, okořeníme, ochutíme česnekem navlhčíme pivem a naplníme do střívek. Klobásy buď udíme, nebo je uvaříme, popřípadě je můžeme i opékat. Podáváme s bramborem, zelím, nebo jen s krajíčkem chleba a hořčicí; v každém případě bohatě zaléváme pivem.
ZPĚT do kapitoly
HOME