Jehněčí klobásky z Podolí
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny:
  • 1 kg jehněčího nebo kůzlečího masa
  • 250 g slaniny
  • 250 g uzeného vepřového masa
  • vepřová střívka
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíci mleté papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 150 ml světlého piva
  • Příloha: brambor, chleba, zelí apod.

    Postup přípravy:
    Jehněčí maso jemně nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Slaninu nadrobno pokrájíme a vepřové maso také umeleme. Směs osolíme, okořeníme, ochutíme česnekem navlhčíme pivem a naplníme do střívek. Klobásy buď udíme, nebo je uvaříme, popřípadě je můžeme i opékat. Podáváme s bramborem, zelím, nebo jen s krajíčkem chleba a hořčicí; v každém případě bohatě zaléváme pivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]