Grilovaný jehněčí hřbet s kokosovými hruškami
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001)
Suroviny:
  • 1,5 kg jehněčího hřbetu
  • 5 lžic medu
  • 1 lžičku kari kořeni
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 4 středně velké hrušky
  • 2 lžíce másla
  • 100 g kokosové moučky nebo nastrouhaného kokosu
  • 1 lžička cukru sůl


  • Postup přípravy:
  • Jehněčí hřbet očistíme, omyjeme a na povrchu uděláme nožem mřížkové zářezy.
  • Med smícháme s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřeme hřbet ze všech stran. Před pečením dáme maso do chladničky odležet.
  • Dáme marinovaný hřbet péci nebo grilovat do trouby předehřáté na 200 °C za potírání a podlévání marinádou.
  • Půlky oloupaných hrušek zbavených jádřinců naklademe do ohnivzdorné nádoby, na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda osmahneme. Tuto směs nalijeme na hrušky, posypeme cukrem a pečeme 20 minut dozlatova.
  • Upečené maso naporcujeme na plátky a zdobíme kokosovými hruškami a přelijeme šťávou z výpeku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]