Jehněčí na kokosu podle Nadi Konvalinkové
("My rádi jíme", pořad TV Nova,1999)
Suroviny pro 4 porce:
1 kg jehněčí kýty100 g másla2 lžíce strouhaného kokosu2 lžíce skořice6 lžic sójové omáčky2 lžíce krystalového cukrudrcený badyán6 větších stroužků česnekusůl
Příloha: rýže
Postup přípravy:Kýtu prosolíme a opatrně opečeme na pánvi na másle a přemístíme na pekáč. Na pánev s výpekem přidáme kokosovou moučku a necháme dozlatova osmahnout, přidáme skořici, cukr, badyán rozdrcený v hmoždíři, rozmačkaný česnek a sójovou omáčku.Z těchto surovin umícháme pastu, kterou potřeme orestovanou jehněčí kýtu. Maso podlijeme, přidáme kousek másla a dáme péci na necelé dvě hodiny do trouby.Podáváme s rýží.
ZPĚT do kapitoly
HOME