Jehněčí na kokosu podle Nadi Konvalinkové
("My rádi jíme", pořad TV Nova,1999)
Suroviny pro 4 porce:
  • 1 kg jehněčí kýty
  • 100 g másla
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžíce skořice
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • drcený badyán
  • 6 větších stroužků česneku
  • sůl

  • Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Kýtu prosolíme a opatrně opečeme na pánvi na másle a přemístíme na pekáč.
  • Na pánev s výpekem přidáme kokosovou moučku a necháme dozlatova osmahnout, přidáme skořici, cukr, badyán rozdrcený v hmoždíři, rozmačkaný česnek a sójovou omáčku.
  • Z těchto surovin umícháme pastu, kterou potřeme orestovanou jehněčí kýtu. Maso podlijeme, přidáme kousek másla a dáme péci na necelé dvě hodiny do trouby.
  • Podáváme s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]