Jehněčí na kokosu podle Petra Novotného
("Prima vařečka" TV Prima 2000, listopad)
Suroviny:
  • 500 g jehněčího masa
  • 1 šálek nastrouhaného kokosu
  • 100 g másla
  • lžičky skořice
  • špetku rozdrceného badyánu
  • půl šálku krystalového cukru
  • 4-6 lžic sójové omáčky
  • česnek
  • sůl

  • Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Na másle osmažíme lehce kokos, sundáme ze sporáku, přidáme skořici, badyán, krystalový cukr a sójovou omáčku. Všeho dáme tolik, abychom vytvořili konzistenci podobnou nátěrové hmotě.
  • Jehněčí posolíme a obalíme v této hmotě. Na kousky masa rozmázneme utřený česnek.
  • Obalené kousky masa naklademe na zapékací misku, podlijeme vodou a zapečeme.
  • Podáváme s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]