Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
(Z časopisu "Flóra na zahradě", červen 2003, česká kuchyně)

Suroviny:
Na těsto:
  • 200 g hrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 160 g másla
  • 2 vejce
  • 300 g jahod
    Na polití a posypání:
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru

    Postup přípravy:
  • Vařící mléko a 60 g másla dáme vařit a do vroucí kapaliny za stálého míchání sypeme mouku.
  • Za míchání zahříváme na mírném ohni, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna hrnce.
  • Potom těsto přendáme do mísy, necháme chládnout.
  • Do částečně zchladlého těsta postupně, jedno podruhé, zapracujeme rozšlehaná vejce, pak těsto vyklopíme na pomoučený vál, a ještě vypracujeme dohladka.
  • Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvoříme válečky a nakrájíme přiměřené kousky.
  • Do každého kousku těsta vtiskneme jahodu a vytvarujeme kuličku - knedlíček.
  • Syrové knedlíčky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme osm minut.
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]