Bramborová roláda s povidly
(Ze zápisníku bábinky Čermákové, recept od paní Konečné z Kyjova, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 700 g brambor, uvařené ve slupce
  • 120 g krupice
  • 120 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • sůl
    Na náplň:
  • 100 g švestkových povidel
  • 20 g perníku, nastrouhaný
    Na obalení:
  • 80 g máku
  • 50 g másla
  • 50 g medu

    Postup přípravy:
  • Uvařené brambory oloupáme, ustrouháme a smícháme s přísadami(krupicí, moukou, žloutky, solí) na těsto.
  • Z těsta vyválíme obdélník o síle 1/2 cm.
  • Povrch potřeme povidly, posypeme perníkem, srolujeme, zabalíme do ubrousku (pečící PP folie, alobalu) a svážeme či spojíme.
  • Vaříme 20 minut ve vodě, pak obrátíme a po mírném ochlazení odstraníme obal a roládu nakrájíme na plátky
  • Plátky obalujeme ve směsi mletého máku, pokapeme medem a omastíme máslem a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]