Jablečný nákyp s piškoty
(Z receptáře výrobce piškotů, Čokoládovny Praha - Opavia, zařazeno říjen 2003)

Suroviny:
  • 1 balíček kulatých piškotů (např. Opavia)
  • 1 kg jablek
  • 250 g cukru krupice
  • 2 lžičky škrobu (maizena)
  • 3 vejce
  • 3 vaječné bílky
  • 100 g cukru moučky
  • špetka soli
  • máslo na vymazání zapékací misky
  • skořice na posypání

    Postup přípravy:
    Postup přípravy:
  • Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, zasypeme polovinou cukru, zalijeme vodou a podusíme doměkka.
  • Potom prolisujeme a osladíme zbytkem cukru.
  • V troše vody rozmícháme asi dvě lžičky škrobu a vlijeme do jablečné hmoty, kterou opět uvedeme do varu.
  • Vše promícháme s celými vejci.
  • Na dno máslem vymaštěné zapékací misky položíme piškoty,,na piškoty rozetřeme jablečnou směs, jemně osolíme, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme až směs ztuhne.
  • Potom ji překryjeme sněhem z bílků, který jsme vyšlehali s moučkovým cukrem, jemně poprášíme skořicí.
  • Znovu vložíme do trouby a zapékáme, až bílky ztuhnou.
  • Podáváme nakrájené na obdélníky nebo čtverce horké nebo vychlazené.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]