Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
(Juliana Fialová: "Česká kuchařka", str. 249 Merkur Praha, 1975, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku Hera
  • 2 vejce
  • sůli
  • 5 lžic mléka
  • 400 g hrubé mouky
    Na náplň:1 kg osušeného ovoce (švestek, meruněk aj.)
    Na polití a posypání:
  • máslo a tvaroh aj.
  • cukr

    Postup přípravy:
  • Prolisovaný tvaroh smícháme svejci, nahřátým změklým máslem, osolíme. Přimícháme mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • Na moukou posypaném vále utvoříme váleček a nakrájíme jej na přiměřené díly.
  • Dílky poklademe osušeným ovocem a pečlivě zabalíme knedlíky.
  • Vaříme asi 7 až 8 minut, podáváme s máslem (sádlem) a tvarohem nebo s mletým mákem.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]