Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta
(Ze zápisníku bábinky kyjovské, Kyjov-Buchlovice, Jižní Morava, česká kuchyně)

Suroviny:
Na těsto:
  • 350 g hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • 50 g pokrmového tuku (margarínu)
  • 1 vejce
  • 900 g kyjovských meruněk
    Na polití a posypání:
  • 80 g másla
  • 60 g mleté housky na posypání
  • 60 g cukru


  • Postup přípravy:
  • Vařící mléko osladíme lžičkou cukru, mírně osolíme a přidáme pokrmový tuk.
  • Potom vmícháme 150 g mouky a uvaříme hustou kaši.
  • Do vychladlého těsta vmícháme vejce.
  • Vzniklou kaši na desce zpracujeme na těsto se zbytkem mouky a vyválíme na plát asi 3 mm silný.
  • Těsto rozdělíme na čtverce a na každý položíme ovoce, dobře zabalíme, v vaříme 5 minut v osolené vodě.
  • Uvařené knedlíky posypeme strouhankou opraženou na másle a pocukrujeme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]