Nudlový nákyp s tvarohem
(Recept dle výrobce "Mlýny a těstárny", n.p. Pardubice")

Suroviny:
  • 400 g širokých nudlí
  • 100 g margarinu nebo másla
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 10 g soli
  • 30 g strouhanky na vysypání formy
  • 50 g cukru moučky
    Na tvarohovou náplň:
  • 1/2-1 vejce
  • 100 g tvarohu
  • 10 g hrozinek
  • špetka muškátového oříšku
  • citrónová kůra, podle chuti

    Postup přípravy:
  • Široké nudle zavaříme ve vařící osolené vodě a za občasného míchání je uvaříme "al dente".
  • Pak scedíme, dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat a promastíme 1/4 rozpuštěného tuku.
  • Pekáč vymažeme 2/4 rozpuštěného tuku a vysypeme jemně prosátou strouhankou.
  • Nudle rozdělíme na tři stejné díly, tvarohovou náplň (viz níže) na dva díly.
  • První díl nudlí stejnoměrně rozložíme na dno pekáče, pokryjeme poloviční dávkou tvarohu.
  • Rozetřeme na něm druhý díl nudlí a potřeme druhou polovinou tvarohu.
  • Nakonec vše přikryjeme třetím dílem nudlí a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.
  • Pečeme v mírné troubě (180°C).
  • Když je nákyp hezky propečený, zalijeme ho mlékem s rozkvedlanými vejci a necháme zapéci.
  • Na povrchu se vytvoří dorůžova zbarvená kůrka.
  • Upečený nákyp pocukrujeme, ale ani nemusíme a podáváme.
    Příprava tvarohové náplně:
  • Do tvarohu rozmícháme vejce, hrozinky a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a citrónovou kůrou.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]