Kávové řezy z listového těsta
(Z časopisu Praktická žena, mimořádné vydání "Velikonoce", č. 1, MONA Praha, 2000)

Kávové řezy, foto zdrojSuroviny::
  • 1 balíček listového těsta
    Na kávový krém:
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 500 ml mléka
  • 125 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • instantní káva podle chuti
    Na polevu:
  • čokoládová poleva vlastní nebo hotová ze sáčku
    Postup přípravy:
    Příprava plátů z listového těsta:
  • Listové těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na pláty.
  • Pláty přeneseme na plech a vložíme do dobře vyhřáté trouby (230°C) a upečeme dozlatova.
  • Vychladlé pláty spojíme kávovým krémem, povrch spojených plátů přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  • Hotové již spojené pláty rozkrájíme na čtvercové řezy, které můžeme před podáváním ještě přizdobit ušlehanou smetanou.
    Příprava kávového krému:
  • Pudinkové prášky rozmícháme v mléce a uvaříme pudink, který necháme za častého míchání vychladnout.
  • Mezitím utřeme změklý tuk s cukrem a tvarohem do pěny a postupně k této směsi přidáváme vychladlý pudink.
  • Nakonec vše dochutíme instantní kávou.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do DSK
    HOME
    [CNW:Counter]