Prokládané kakaové řezy
(Z vánoční receptů "Praktické ženy", číslo 4, 2002)

Suroviny:
  • 300 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 70 g rostlinného tuku
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 balíčky dětských kulatých piškotů
  • trochu rumu
  • nastrouhané lískové oříšky (nebo vlašské ořechy
  • čokoládová poleva
    Na krém:
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 200 g rostlinného tuku
  • 50 g moučkového cukru

    Postup přípravy:
  • Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
  • Přidáme tuk, cukr, vejce, mléko, kakao a vypracujeme vláčné těsto.
  • Rozdělíme je na poloviny a každou rozválíme na plát.
  • Každý plát přeneseme na plech a zvolna upečeme.
  • Jeden vychladlý plát potřeme částí krému, na něj rozložíme těsně vedle sebe kulaté piškoty, pokapeme je rumem a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky (nebo vlašskými ořechy).
  • Druhý plát potřeme zbylým krémem a potřenou stranou přiklopíme na první plát.
  • Povrch moučníku přelijeme čokoládovou polevou.
    Příprava krému:
  • Mléko s pudinkovým práškem a moukou uvaříme do zhoustnutí.
  • Tuk utřeme s cukrem a po částech zašleháme vychladlou kaší.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]