Hraběnčiny řezy s jablky
("Prima vařečka, TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:
Na těsto (podobnému lineckému):250 g másla 400 g hladké mouky100 g moučkového cukru1 balíček prášku do pečiva4 žloutky
Na náplň:500 g jablek oloupaných a nakrájených nebo nastrouhaných (tvrdší)100 g rozinek1 vanilkový cukr2 skořicové cukry100 ořechů nasekaných4 bílky100 g krystalového cukru
Postup přípravy:
Z uvedených složek umícháme těsto a dáme odpočinout.Pak těsto rozválíme na velikost plechu na jehož pomaštěný povrch je rozložíme.Malé množství těsta si odložíme pro pozdější přidání do náplně.Povrch těsta na plechu prosekáme, abychom umožnili protékání šťávy z jablek.Nahoru naklademe vrstvu jablek (tvrdší je vhodnější nastrouhat), posypeme ostatními surovinami uvedené v rozpisu surovin pro náplň.Část uschovaného těsta nastrouháme na jemné nudličky a nasypeme na povrch náplně na plechu.Z bílků a cukru ušleháme sníh, který rozetřeme na povrch ještě před vsunutím do trouby.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)