Hraběnčiny řezy s jablky
("Prima vařečka, TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
Na těsto (podobnému lineckému):
  • 250 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 4 žloutky
    Na náplň:
  • 500 g jablek oloupaných a nakrájených nebo nastrouhaných (tvrdší)
  • 100 g rozinek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 skořicové cukry
  • 100 ořechů nasekaných
  • 4 bílky
  • 100 g krystalového cukru

    Postup přípravy:
    Z uvedených složek umícháme těsto a dáme odpočinout.
  • Pak těsto rozválíme na velikost plechu na jehož pomaštěný povrch je rozložíme.
  • Malé množství těsta si odložíme pro pozdější přidání do náplně.
  • Povrch těsta na plechu prosekáme, abychom umožnili protékání šťávy z jablek.
  • Nahoru naklademe vrstvu jablek (tvrdší je vhodnější nastrouhat), posypeme ostatními surovinami uvedené v rozpisu surovin pro náplň.
  • Část uschovaného těsta nastrouháme na jemné nudličky a nasypeme na povrch náplně na plechu.
  • Z bílků a cukru ušleháme sníh, který rozetřeme na povrch ještě před vsunutím do trouby.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]