Omelety s hrozny
(Svět kuchyně, díl 6, předpis 27 2001)
Suroviny na 4 porce:
Na těsto:50 g hladké mouky100 g krupicového cukru6 vajec200 ml mléka20 g másla1 lžíce griotky2 lžíce moučkového cukrušpetka soli
Na naplnění a ozdobení: 500 g hroznů bílých a modrých, lístky máty
Postup přípravy:Hrozny opláchneme a necháme okapat, velké bobule rozpůlíme.V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme vejce a špetku soli.Postupně přidáváme mléko, až vznikne hladké a řídké těsto.Nakonec přidáme griotku.Pánev vymažeme máslem, těsto rozdělíme na čtyři díly, hrozny na šest dílů.Na pánev dáme 1 díl hroznů a zalijeme dílem těsta.Smažíme jako běžné omelety dozlatova, obrátíme širokou obracečkou a usmažíme i po druhé straně.Stejně připravíme ostatní omelety.Hotové jídlo položíme na plochou mísu, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme zbylými hrozny.Podáváme vlažné.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)