Omelety s hrozny
(Svět kuchyně, díl 6, předpis 27 2001)

Suroviny na 4 porce:
Na těsto:
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 6 vajec
  • 200 ml mléka
  • 20 g másla
  • 1 lžíce griotky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
    Na naplnění a ozdobení: 500 g hroznů bílých a modrých, lístky máty

    Postup přípravy:
  • Hrozny opláchneme a necháme okapat, velké bobule rozpůlíme.
  • V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme vejce a špetku soli.
  • Postupně přidáváme mléko, až vznikne hladké a řídké těsto.
  • Nakonec přidáme griotku.
  • Pánev vymažeme máslem, těsto rozdělíme na čtyři díly, hrozny na šest dílů.
  • Na pánev dáme 1 díl hroznů a zalijeme dílem těsta.
  • Smažíme jako běžné omelety dozlatova, obrátíme širokou obracečkou a usmažíme i po druhé straně.
  • Stejně připravíme ostatní omelety.
  • Hotové jídlo položíme na plochou mísu, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme zbylými hrozny.
  • Podáváme vlažné.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]