Recept na tiramisú z restaurace "Buldog" ve Zlíně
(Dle kuchaře z irské hospoda "BULDOG" ve Zlíně, květen 2002)Tento dezert Tiramisu - byl kdysi velmi oblíben i italskými turisty, kteří vlétě hojně naštěvovali Zlín a zde tolik oblíbenou "Irskou hospodu s.r.o. - BULDOG", s téměř celonočním provozem (!) umístěnou v přízemí pravého křídla tamnějšího, kdysi nejproslulejšího a největšího hotelu "Moskva".
Suroviny:
6 žloutků130 g cukru40 - 50 ml koňaku (jeden panák třeba "Napoleona")500 g mascarpone (dvě prodávaná balení)1 balíček cukrářských piškotů (podlouhlé světlé piškoty tzv."ladyfingers")150 ml odvaru silné kávypráškové kakao dle potřeby
Postup přípravy:Utřeme metlou žloutky s cukrem do pěny a přidáme koňak.Do této směsi vmícháme po částech sýr mascarpone a mícháme až získáme hladký krém.Do čtvercové nádoby klademe první vrstvu piškotů, které nejdřívce namočíme do silné kávy.První vrstvu potřeme asi polovinou krému. Na tuto vrstvu poklademe další piškoty namáčené do kávy a opět rozetřeme zbytek krému.Povrch dezertu posypeme kakakem a dáme do chladničky několik hodin uležet.Pak rozkrojíme na jednotlivé čtvercové nebo obdélníkové porce a podáváme.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)