Recept na tiramisú z restaurace "Buldog" ve Zlíně
(Dle kuchaře z irské hospoda "BULDOG" ve Zlíně, květen 2002)
Tento dezert Tiramisu - byl kdysi velmi oblíben i italskými turisty, kteří vlétě hojně naštěvovali Zlín a zde tolik oblíbenou "Irskou hospodu s.r.o. - BULDOG", s téměř celonočním provozem (!) umístěnou v přízemí pravého křídla tamnějšího, kdysi nejproslulejšího a největšího hotelu "Moskva".
Suroviny:
  • 6 žloutků
  • 130 g cukru
  • 40 - 50 ml koňaku (jeden panák třeba "Napoleona")
  • 500 g mascarpone (dvě prodávaná balení)
  • 1 balíček cukrářských piškotů (podlouhlé světlé piškoty tzv."ladyfingers")
  • 150 ml odvaru silné kávy
  • práškové kakao dle potřeby

    Postup přípravy:
  • Utřeme metlou žloutky s cukrem do pěny a přidáme koňak.
  • Do této směsi vmícháme po částech sýr mascarpone a mícháme až získáme hladký krém.
  • Do čtvercové nádoby klademe první vrstvu piškotů, které nejdřívce namočíme do silné kávy.
  • První vrstvu potřeme asi polovinou krému.
  • Na tuto vrstvu poklademe další piškoty namáčené do kávy a opět rozetřeme zbytek krému.
  • Povrch dezertu posypeme kakakem a dáme do chladničky několik hodin uležet.
  • Pak rozkrojíme na jednotlivé čtvercové nebo obdélníkové porce a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]