Želé ze směsi ovoce
(Recept z časopisu "Flóra na zahradě", červenec 2006)

Suroviny:
  • 400 g směsi ovoce - jahod, ostružin, borůvek, malin
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 20 g želatiny

    Postup přípravy:
  • Želatinu necháme nabobtnat do studené vody.
  • Potom ji za stálého míchání při mírné tepltě rozpustíme.
  • Přidáme moučkový a vanilkový cukr a promícháme.
  • Dno podlouhlé misky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme ji směsí ovoce.
  • Misku zalijeme želatinou a dáme do chladničky ztuhnout.
  • Po ztuhnutí směs vyklopíme, odstraníme fólii a ovocný dezert nakrájíme na porce.
    nahoru

    Jahodová pochoutka
    (Recept z časopisu "Flóra na zahradě", červenec 2006)

    Suroviny:
  • 500 g čerstvých jahod
  • 40 g pudinkového prášku
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 15 g želatiny

    Postup přípravy:
  • Omyté pokrájené jahody zasypeme pískovým cukrem a vanilkovým cukrem a necháme 20 minut stát.
  • Potom je zalijeme 500 ml vlažné vody a směs povaříme.
  • Uvařenou směs rozmixujeme a necháme ji vychladnout.
  • Přidáme pudinkový prášek, který jsme rozmíchali v malém množství vody a uvaříme.
  • Do vlažného pudinku přidáme nabobtnalou želatinu, kterou připravíme podle návodu na sáčku, a dobře promícháme.
  • Kompotové misky vyložíme potravinářskou fólií.
  • Naplníme je rovnoměrně piškoty a vychladlou jahodovou směsí
  • Naplněné misky dáme na chladné místo ztuhnout.
  • Po ztuhnutí je vyklopíme a fólii odstraníme.
  • Posypeme vanilkovým cukrem, ozdobíme nakrájenými jahodami a pokapeme jahodovou polevou (rozvařenými jahodami nebo jahodovým džemem).

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]