Karamelem glazeované česnekové stroužky - Glazed Garlic Cloves
(Recept převzatý ze stránek amazon.com)

Suroviny pro 6-8 porcí:
  • 48 stroužků česneku; oloupané
  • 1,5 l mléka
  • 3 lžíce nesoleného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1/4 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

    Postup přípravy:
  • Stroužky česneku a mléko dáme do malého kastrůlku, postavíme na mírný oheň a přivedeme k varu.
  • Teď zmírníme teplotu a povaříme 5 minut, scedíme česnekové stroužky a mléko vyhodíme, stroužky česneku neoplachujeme.
  • Rozehřejeme máslo ve středně velké pánvi na mírném ohni.
  • Na pánvi zamícháme cukr a sůl a pak přidáme stroužky česneku.
  • Mícháme až se pokryjí směsí másla a cukru.
  • Pak zmírníme oheň a zahříváme dokud nejsou obalené karamelem a uvnitř už velmi měkké.
  • Pánví občas zatřeseme, dokud neproběhne (asi během 20-25 minut) žádaná karamelizace.
  • Glazeovaný česnek, tj. pokrytý vrstvou karamelu můžeme připravit až jeden týden dopředu, a uchovávat ho uzavřený v lahvičce v ledničce.
  • Pokud je třeba znova ho můžeme rozehřát na malé zakryté pánvi na mírném ohni.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]