Indické restované banány
(Anonym: "Indian cookery", Bay Cookery Collection, North Sydney, 1996, indická kuchyně)
Suroviny:
125 g (1 šálek) hladké mouky, prosáté1 vejce1 malá konzerva kondenzovaného mléka4 banány, podélně rozpůlené250 ml (1 šálek) oleje125 g (1/2 šálku) moučkového cukru
Postup přípravy:Prosijeme mouku do mísy a do jejího středu rozbijeme vajíčko. zamícháme mouku s vajíčkem postupným kroužením vařečky od středu ke krajům. Pak zamícháváme postupně mléko a vymícháme hladké těstíčko a ponecháme je 30 minut odstát. (Můžeme také hladké těsto umíchat z mouky, vejce a mléka v kuchyňském mixéru nebo robotu).Rozehřejeme olej a na středně silném ohni ponoříme postupně půlky banánu do těstíčka a usmažíme je do zlatohněda na oleji.Po vyjmutí z pánve je vždy položíme na ubrousek k odsátí nadbytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME