Indické restované banány
(Anonym: "Indian cookery", Bay Cookery Collection, North Sydney, 1996, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 125 g (1 šálek) hladké mouky, prosáté
  • 1 vejce
  • 1 malá konzerva kondenzovaného mléka
  • 4 banány, podélně rozpůlené
  • 250 ml (1 šálek) oleje
  • 125 g (1/2 šálku) moučkového cukru

    Postup přípravy:
  • Prosijeme mouku do mísy a do jejího středu rozbijeme vajíčko. zamícháme mouku s vajíčkem postupným kroužením vařečky od středu ke krajům.
  • Pak zamícháváme postupně mléko a vymícháme hladké těstíčko a ponecháme je 30 minut odstát.
  • (Můžeme také hladké těsto umíchat z mouky, vejce a mléka v kuchyňském mixéru nebo robotu).
  • Rozehřejeme olej a na středně silném ohni ponoříme postupně půlky banánu do těstíčka a usmažíme je do zlatohněda na oleji.
  • Po vyjmutí z pánve je vždy položíme na ubrousek k odsátí nadbytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]