Nepečené trubičky z piškotů
(Z firemní publikace Opavia, Čokoládovny Praha, zařazeno v říjnu 2003)

Suroviny:
  • 2 balíčky piškotů
  • 3 balíčky bonbónů s arašídy např. "Arašídky v cukru"
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 celá vejce
  • 3 bílky
  • pařížská šlehačka
  • čokoládová poleva

    Postup přípravy:
  • Piškoty a bonbóny umeleme a potom smícháme s kakaem, vejci a bílky.
  • Těsto řádně propracujeme a vyválíme v plát silný asi 2 mm, aby se nelepilo použijeme moučkový cukr.
  • Plát rozkrájíme na obdélníčky, které namotáváme hladce na formičky.
  • Na formičkách necháme sušit 24 hodin.
  • Hotové potřeme čokoládovou polevou a plníme pařížskou šlehačkou.
  • Povrch můžeme přizdobit třemi nitkovými proužky z roztavené bílé čokolády nebo arašídkami.
  • Vhodné do kolekce vánočního cukroví.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]