Nepečený srnčí hřbet z piškotů
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno, 2001)
Suroviny:
1 balíček kulatých piškotů Opavia250 g tvarohu1 lžíce světlé želatiny100 ml mlékacukr podle chutivanilkový cukrtrochu rumu50 g rozineksušené švestky nebo meruňkašlehačka na ozdobení
Postup přípravy:Želatinu rozpustíme v teplém mléce podle návodu na sáčku (nevařit!), sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu.Tvaroh rozmícháme se želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty.Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme zde piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek.Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu ovoce a ukončíme piškoty.Necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy a povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a třeba kousky meruněk nebo broskví z kompotu. Pro nealkoholickou verzi rum nahradíme ovocným sirupem.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)