Nepečený srnčí hřbet z piškotů
(Recept od Kamilky Kroupové, Brno, 2001)

Suroviny:
  • 1 balíček kulatých piškotů Opavia
  • 250 g tvarohu
  • 1 lžíce světlé želatiny
  • 100 ml mléka
  • cukr podle chuti
  • vanilkový cukr
  • trochu rumu
  • 50 g rozinek
  • sušené švestky nebo meruňka
  • šlehačka na ozdobení

    Postup přípravy:
  • Želatinu rozpustíme v teplém mléce podle návodu na sáčku (nevařit!), sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu.
  • Tvaroh rozmícháme se želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty.
  • Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme zde piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek.
  • Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu ovoce a ukončíme piškoty.
  • Necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy a povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a třeba kousky meruněk nebo broskví z kompotu. Pro nealkoholickou verzi rum nahradíme ovocným sirupem.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]