Krémový karamel s dílky citrusového ovoce
("Prima vařečka", TV Prima, leden 2001)

Suroviny:
  • 150 g cukru krupice
  • 350 ml mléka
  • 20 g cukru
  • 5 vajec
  • vanilková tresť
  • 3 segmenty citrusových plodů na jednu porci
  • 1 limetka
  • 1 pomeranč

    Postup přípravy:
  • Cukr zkaramelizujeme na suché na pánvi.
  • Připravíme vodu s cukrem, mléko smícháme s vejci a za míchání přidáváme rozpuštěný cukr a šleháme.
  • Směs scedíme, abychom se zbavili úponů z vajec a přidáme vanilkovou tresť.
  • Škrabkou na ovoce vyřízneme z pomeranče a limetky tenké proužky (julliene) a vložíme je do směsi.
  • Upečeme v troubě, polijeme karamelem a ozdobíme dílky citrónu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]