Jablka v červeném víně

Suroviny:
  • 4 větší jablka
  • 30 g želatiny
  • 250 ml červeného vína
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 50 g rybízového džemu
  • 50 g pistácii na ozdobu
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 vanilkového pudinku v sáčku
  • skořici vcelku

    Postup přípravy:
  • Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince.
  • Jablko zůstane vcelku; jen uděláme místo jadřince důlek.
  • Víno, skořici, citrónovou kůru přivedeme do varu, vložíme jablka a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  • Jablka vyjmeme, necháme vychladnout a vytvořené otvory naplníme džemem.
  • Z vína vyjmeme citrónovou kůru a skořici.
  • Cukr a želatinu rozpustíme ve víně, nalijeme na jablka a necháme ztuhnout.
  • Mléko uvedeme do varu, přidáme vanilkový pudink, necháme přejít varem a odstavíme.
  • Potom opatrně přimícháme smetanu a vzniklým vanilkovým krémem a sekanými pistáciemi na jablka zalité želatinou a ozdobíme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]