Karamelizovaná jablka
(Dale Sniffer: "Let's eat", TV MAX1, 1999)
Suroviny:4 jablka125 g práškového cukrurolička skořicemuškátový oříšeksušené fíky
Postup přípravy:Jablka nakrájíme na velké kusy a vložíme je do kastrolu spolu s cukrem a skořicí a povaříme.Cukr zkaramelizujeme po přídavku malého množství vody ve vařící vyloužené jablečné šťávy v malém kastrolku.Do porcelánových hrnečků vložíme tenkou průhlednou folii na potraviny.Dospodu hrnečků vložíme sušené fíky a doplníme obsah jablečnou směsí.Zabalíme a vložíme do lednice asi na 20 minut.Po vyjmutí kopečky karamelizovaných jablk umístíme do středu talíře a na povrch vložíme kousíček krémového sýru, např.
mascarpone.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME