Karamelizovaná jablka
(Dale Sniffer: "Let's eat", TV MAX1, 1999)

Suroviny:
  • 4 jablka
  • 125 g práškového cukru
  • rolička skořice
  • muškátový oříšek
  • sušené fíky

    Postup přípravy:
  • Jablka nakrájíme na velké kusy a vložíme je do kastrolu spolu s cukrem a skořicí a povaříme.
  • Cukr zkaramelizujeme po přídavku malého množství vody ve vařící vyloužené jablečné šťávy v malém kastrolku.
  • Do porcelánových hrnečků vložíme tenkou průhlednou folii na potraviny.
  • Dospodu hrnečků vložíme sušené fíky a doplníme obsah jablečnou směsí.
  • Zabalíme a vložíme do lednice asi na 20 minut.
  • Po vyjmutí kopečky karamelizovaných jablk umístíme do středu talíře a na povrch vložíme kousíček krémového sýru, např. mascarpone.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]