Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Suroviny:
  • 1 balíček listového těsta
  • 4 jablka
  • 100 g malinové zavařeniny
  • skořicový cukr
  • vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání
    Na vanilkovou omáčku:
  • 400 ml smetany
  • vanilkový pudink
  • vanilkový cukr na dochucení

    Postup přípravy:
  • Listové těsto vyválíme do tvaru rozlepené obálky tak, aby uprostřed bylo silnější.
  • Na plát položíme oloupané jablko s vykrojeným jádřincem naplněným zavařeninou.
  • Jablko posypeme skořicovým cukrem, zabalíme do těsta a pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme v předehřáté troubě asi za 10 až 15 minut
    Příprava vanilkové omáčky:
  • Smetanu zahřejeme a přidáme puding rozmíchaný v malém množství mléka.
  • Krátce povaříme a dochutíme vanilkovým cukrem.
  • Jablka v županu podáváme ještě teplé posypané moučkovým cukrem a ozdobené mátou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]