Soniny mafinky - "Čmoudíci"
(Dadalova kuchařka, srpen 2002)
Čokoládové mafinky - nám určitě nezbudou. Povrch upečených a ještě teplých mafinek můžeme polít medem nebo sladkým sirupem, to podle chuti. Připravené těsto můžeme ovšem upéci i na plechu a pak nakrájet na čtverečky a podávat. Jsou vhodné zejména k odpolední kávičce.
Suroviny pro 12 mafinek:
První miska:
  • 2 šálky hladké prosáté mouky
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 šálku kokosové moučky
  • 1 lžíce kakaa
    Druhá miska
  • 3/4 šálku kravského nebo kokosového mléka
  • 1/2 šálku (150 g) rozpuštěného másla, pokrmového tuku nebo i oleje
  • 1 vejce
  • 1 tabulka čokolády na vaření nebo s oříšky

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 180°C.
  • V první míse smícháme mouku, cukr, kokosovou moučku, kakao a prášek do pečiva.
  • V druhé misce smícháme mléko, kapalný tuk, vajíčko.
  • Obě směsi spolu lehce promícháme jen do celkového provlhnutí.
  • Směsí naplníme do 2/3 (např. naběračkou) vymazané a vysypané formičky na mafinky nebo jiné podobné misky.
  • Pokud si chceme přilepšit vložíme nahoru a doprostřed každé misky tabulku čokolády.
  • Pečeme 18 minut při 180°C.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]