Soniny mafinky - "Čmoudíci"
(Dadalova kuchařka, srpen 2002)Čokoládové mafinky - nám určitě nezbudou. Povrch upečených a ještě teplých mafinek můžeme polít medem nebo sladkým sirupem, to podle chuti. Připravené těsto můžeme ovšem upéci i na plechu a pak nakrájet na čtverečky a podávat. Jsou vhodné zejména k odpolední kávičce.
Suroviny pro 12 mafinek:
První miska:2 šálky hladké prosáté mouky1 šálek moučkového cukru
1 prášek do pečiva1/2 šálku kokosové moučky1 lžíce kakaa
Druhá miska
3/4 šálku kravského nebo kokosového mléka1/2 šálku (150 g) rozpuštěného másla, pokrmového tuku nebo i oleje1 vejce1 tabulka čokolády na vaření nebo s oříšky
Postup přípravy:Předehřejeme troubu na 180°C.V první míse smícháme mouku, cukr, kokosovou moučku, kakao a prášek do pečiva.V druhé misce smícháme mléko, kapalný tuk, vajíčko.Obě směsi spolu lehce promícháme jen do celkového provlhnutí.Směsí naplníme do 2/3 (např. naběračkou) vymazané a vysypané formičky na mafinky nebo jiné podobné misky.Pokud si chceme přilepšit vložíme nahoru a doprostřed každé misky tabulku čokolády.Pečeme 18 minut při 180°C.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)