Dadalovy základní světlé mafinky
Tento základní recept - na mafinky lze považovat za základní a lze jej rozmanitě obohatit např. přídavkem rozinek, oříšků, kandovaného ovoce atd. Také lze část mléka nebo celou dávku nahradit např. ovocnou šťávou atd. Fantazii se meze nekladou
Suroviny:
První miska:
  • 1 1/2 (320g) šálku hladké prosáté mouky
  • 3/4 (100 g) šálku moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
    Druhá miska
  • 3/4 šálku mléka (200 ml)
  • 1/2 šálku (150 g) rozpuštěného másla, nebo pokrmového tuku nebo oleje
  • 2 vejce

    Postup přípravy:
  • Troubu předehřejeme na 180°C.
  • V první misce smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • V druhé misce smícháme mléko, kapalný tuk, vajíčka.
  • Obě směsi krátce a lehce spolu smícháme, ale jen do celkového provlhnutí.
  • Těstem naplníme do 2/3 (např. lžící, naběračkou) objemu vymazané a moukou vysypané formičky na mafinky, nebo jiné podobné misky.
  • Pečeme 18 minut při 180°C.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]