Dadalovy čokoládové mafinky

Suroviny:
První miska:
  • 1 šálek hladké nebo polohrubé mouky
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku kokosové moučky (můžeme vynechat)
  • 1 balíček prášku do pečiva nebo sody na pečení
  • 1 lžíce instantní kávy
    Druhá miska:
  • 1 tabulka (110 g) čokolády na vaření
  • 1/2 šálku oleje nebo rozpuštěného másla
  • 2 vejce
    Do těsta:
  • 1/2 šálku hrubě rozdrcených mandlí nebo oříšků (můžeme vynechat)

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 180°C.
  • V první misce smícháme - mouku, cukr, kokosovou moučku, instantní kávu, prášek do pečiva.
  • V druhé misce rozpustíme nad hrncem s vařící vodou (vodní lázni) čokoládu ve vybraném tuku až vznikne jednolitá hladká čokoládová kapalná hmota.
  • Čokoládovou směs sundáme z vodní lázně a necháme ji chvíli ochladit, abychom mohli zamíchat vajíčka a připravit vaječný čokoládový krém.
  • Do částečně vychladlé kapalné čokoládové směsi vmícháme celá vejce a pokud si to přejeme, přidáme do těsta ještě oloupané mandle, oříšky, rozinky a pod.
  • Pomocí stěrky směs přelijeme do moučné směsi ve větší misce a lehce promícháme do celkového provlhnutí těsta.
  • Připravené těsto plníme (např. sběračkou) do vymazaných a vysypaných formiček na mafinky nebo jiných misek.
  • Na povrch směsi ve formičkách je možno ještě navršit "drobenku" tj. směs tuku, mouky, cukru s přídavkem kakaa nebo instantní kávy.
  • Také tam můžeme položít jako ozdobu jednu oloupanou mandličku.
  • Pečeme 8 - 12 minut při 180°C (záleží na použitých formičkách a troubě , nutno vyzkoušet např. špejlí).
  • Abychom měli vnitřek mafinek uprostřed atraktivně mazlavě čokoládový a tak dáme mafinky i s formou do ledničky ochladit a pak teprve pečeme.
  • Dobu a teplotu si musíme vyzkoušet, stojí to za to.
  • Nabídneme tak hostům či rodině pečivo se smetanovou pěnou např. k odpolední kávě nebo čokoládě.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]