Lornovy jablečné mafiny

Suroviny:
První miska:
  • 3/4 šálu cukru
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky jemně nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 - 2 sáčky vanilkového cukru
    Druhá miska:
  • 1 vejce
  • 1 lžíce smetany
  • 1/4 šálku rozpuštěného umělého tuku
  • Třetí miska-šálek na ovocnou náplň:
    1 a 1/2 šálku nadrobno nakrájených jablek

    Postup přípravy:
  • Troubu předehřejeme na 180°C.
  • V první misce smícháme všechny sypké suroviny: cukr, 1-2 sáčky vanilkového cukru, mouku, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek.
  • V druhé misce zamícháme do smetany rozpuštěný tuk a vejce.
  • Kapalnou směs spojíme s moučnou směsí a lehce promícháme jen do provlhnutí těsta.
  • Nakonec lehce vmícháme připravenou ovocnou náplň.
  • Načež dobře vymazané a vysypané formičky úplně naplníme a pečeme při 180°C po dobu 20 až 25 minut.
  • Labužníci si mohou vylepšit chuť mafinek přidáním jednoho šálku nastrouhaného sýru typu "cedar".
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME