Soňčiny datlové mafiny
(Recept DDK, srpen 2002, pro 12 mafinek)

Suroviny:
První miska:
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1 a 1/2 šálku přírodních otrub
  • 3/4 šálku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody (prášku do pečiva)
  • 1 šálek kyselého mléka nebo podmáslí
    Druhá miska - na ovocnou náplň:
  • 1 šálek rozsekaných datlí
  • 1 šálek horké vody
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1 lžička citrónové šťávy

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 190°C.
  • V třetí misce nebo kastrůlku postaveném na vodní lázni uvaříme datlovou náplň z uvedených surovin, svařujeme ji za stálého míchání až do zhoustnutí.
  • V první misce smícháme všechny sypké suroviny - otruby, mouku, cukr a sodu.
  • V druhé misce smícháme kapalné složky - vejce, sůl, olej a mléko a pak přidáme již částečně vychladlou (protože nesmíme teplem srazit přítomné vajíčko) svařenou náplň z datlemi a mícháme až je směs hladká.
  • Pak přisypeme moučnou směs z první misky, vše promícháme - ale jen lehce do provlhnutí všech přísad.
  • Těsto naplníme do vymazaných formiček a necháme tři minuty stát.
  • Pečeme 20 minut při 190°C.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]