Borůvkové mafinky

Suroviny:
První miska:
  • 2/3 šálku cukru
  • 2 šálky hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
    Druhá miska:
  • 1/3 šálku rozpuštěného másla, pokojové teploty
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek mléka
    Náplň do těsta:
  • 1 šálek čerstvých nebo zavařovaných borůvek

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 180°C.
  • Do první misky prosijeme mouku s práškem do pečiva a solí a promícháme.
  • V druhé misce smícháme rozpuštěné máslo (margarin), vejce a mléko.
  • Potom moučnou směs z první misky přisypeme za lehkého míchání do kapalné máslové hmoty a jen lehce vymícháme těsto.
  • Do těsta vmícháme okapané borůvky.
  • Připraveným těstem naplníme vymazané a vysypané formičky do 2/3 objemu a pak pečeme při 190°C po dobu 20 - 25 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]