Jablíčkové mafinky

Suroviny:
První miska:
  • 2 šálky (230 g) hladké mouky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • citrónová kůra
    Druhá miska
    1 a 1/2 šálku (300 ml) mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 vejce (oddělíme bílky na sníh)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
    Třetí miska - náplň do těsta
  • 250 - 500 g jablek, na kostičky

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 180°C.
  • Do první mísy prosejeme moukou, přidáme cukr, prášek do pečiva, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl a promícháme.
  • Do druhé menší misky nalijeme mléko, olej a rozkvedlané žloutky a promícháme.
  • Obsah obou mísek smícháme a do těsta lehce vmícháme kostky jablek.
  • Nakonec do směsi zamícháme tuhý sníh z bílků.
  • Naplníme do 2/3 objemů vymaštěné a moukou vysypané mafinkové formičky.
  • Pečeme při 180 °C po dobu 15 až 20 minut.
  • Ještě horké mafinky obalíme ve skořicovém cukru, ozdobíme marmeládou nebo jablkovým pyré a ihned podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]