Náplně do koláčů a drobenka
(Z časopisu "Receptář", číslo 11, 2006)
Drobenka
Suroviny:1 šálek hrubé mouky1/2 šálku cukru krupice4 lžíce rozpuštěného másla,
Postup přípravy:Cukr smícháme s moukou, přidáme máslo a vše dobře rukama prohněteme na drobivou směs.
Tvarohová náplňTvaroh dobře utřeme, přidáme žloutky, cukr, citrónovou kůru a dobře promícháme.Můžeme přidat kousky rozinek
Maková náplňMák umeleme a uvaříme v mléce doměkka.Pak přidáme kousek másla, cukr podle chuti, strouhanou citrónovou kůru, trochu mletého hřebíčku nebo melté skořice.Pokud je náplň řídká přidáme strouhaný perník, nebo mleté piškoty nebo stačí trocha strouhanky.
Povidlová náplňŠvestková povidla řádně utřeme, přidáme citronovou kůru a mletou skořici. Můžeme přimíchat trochu rumu.
Nádivka šimlDo vychladlé makové náplně přidáme měkký tvaroh a dochutíme.
Hrušková náplň
Suroviny:300 g sušených hrušek200 g sušených jablek150 g cukru100 g povidel100 g strouhaného perníkukoření: celá skořice, hřebíček, badyán
Postup přípravy:Ve vodě uvaříme sušené ovoce a koření, scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Přidáme povidla, perník a cukr a podle potřeby rozředíme vývarem ze sušeného ovoce.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)