Náplně do koláčů a drobenka
(Z časopisu "Receptář", číslo 11, 2006)

Drobenka
Suroviny:
  • 1 šálek hrubé mouky
  • 1/2 šálku cukru krupice
  • 4 lžíce rozpuštěného másla,
    Postup přípravy:
  • Cukr smícháme s moukou, přidáme máslo a vše dobře rukama prohněteme na drobivou směs.

    Tvarohová náplň
  • Tvaroh dobře utřeme, přidáme žloutky, cukr, citrónovou kůru a dobře promícháme.
  • Můžeme přidat kousky rozinek

    Maková náplň
  • Mák umeleme a uvaříme v mléce doměkka.
  • Pak přidáme kousek másla, cukr podle chuti, strouhanou citrónovou kůru, trochu mletého hřebíčku nebo melté skořice.
  • Pokud je náplň řídká přidáme strouhaný perník, nebo mleté piškoty nebo stačí trocha strouhanky.

    Povidlová náplň
  • Švestková povidla řádně utřeme, přidáme citronovou kůru a mletou skořici.
  • Můžeme přimíchat trochu rumu.

    Nádivka šiml
  • Do vychladlé makové náplně přidáme měkký tvaroh a dochutíme.

    Hrušková náplň
    Suroviny:
  • 300 g sušených hrušek
  • 200 g sušených jablek
  • 150 g cukru
  • 100 g povidel
  • 100 g strouhaného perníku
  • koření: celá skořice, hřebíček, badyán
    Postup přípravy:
  • Ve vodě uvaříme sušené ovoce a koření, scedíme a umeleme na masovém mlýnku.
  • Přidáme povidla, perník a cukr a podle potřeby rozředíme vývarem ze sušeného ovoce.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]