Jablkový koláč s medem a mandlemi - Honey Apple Tart
(France Monthly, recept na červen 2006, francouzská kuchyně)

Suroviny pro 8 porcí:
Na náplň:
  • 5 jablek, oloupaných
  • 5 lžíc másla
  • 1/4 šálku cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1/4 šálku loupaných mandlí
  • špetka skořice
    Na těsto - skořepinu:
  • 1 1/2 šalku hladké mouky
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 vejce
  • 8 lžíc másla

    Postup přípravy:
    Příprava těsta-krusty:
  • V mikrovlnce nebo na vodní lázni rozpustíme máslo.
  • Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme cukr, vajíčko, a rozpuštěné máslo.
  • Dobře promícháme vznikne nám něco jako drobenka.
  • Přidáme 1 až 2 lžíce vody jestliže je to nutné k vytvoření hladkého těsta.
  • Těsto rozválíme na kulatý plát a umístíme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 23 cm.
    Naplnění skořepiny a upečení:
  • Jablka nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na těsto ve formě.
  • Vložíme do předehřáté trouby na 30 minut při 180°C.
  • Na pánvičce rozpustíme mírném ohni 5 lžíc másla, přidáme med, cukr a mandle.
  • Když jsou těsto a jablka upečena, vyjmeme formu z trouby a posypeme jablka špetkou skořice.
  • Pak vrstvu jablek pokryjeme směsí máslo/med/mandle a vrátíme do trouby na 5-10 minutes, upečeme dozlatova.
  • Podáváme horké - Bon appétit!

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]