Jablkový koláč s medem a mandlemi - Honey Apple Tart
(France Monthly, recept na červen 2006, francouzská kuchyně)
Suroviny pro 8 porcí:
Na náplň:5 jablek, oloupaných5 lžíc másla1/4 šálku cukru2 lžíce medu1/4 šálku loupaných mandlíšpetka skořice
Na těsto - skořepinu:1 1/2 šalku hladké mouky1/3 šálku cukru1 vejce8 lžíc másla
Postup přípravy:
Příprava těsta-krusty:V mikrovlnce nebo na vodní lázni rozpustíme máslo. Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme cukr, vajíčko, a rozpuštěné máslo. Dobře promícháme vznikne nám něco jako drobenka.Přidáme 1 až 2 lžíce vody jestliže je to nutné k vytvoření hladkého těsta.Těsto rozválíme na kulatý plát a umístíme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 23 cm.
Naplnění skořepiny a upečení: Jablka nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na těsto ve formě.Vložíme do předehřáté trouby na 30 minut při 180°C.Na pánvičce rozpustíme mírném ohni 5 lžíc másla, přidáme med, cukr a mandle.Když jsou těsto a jablka upečena, vyjmeme formu z trouby a posypeme jablka špetkou skořice.Pak vrstvu jablek pokryjeme směsí máslo/med/mandle a vrátíme do trouby na 5-10 minutes, upečeme dozlatova.Podáváme horké - Bon appétit!
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)