Cuketová buchta s kakaem
(Recept převzat a odzkoušen podle "Kocourova stránka rad a informací, srpen 2005)
Cuketová buchta - mně zaujala při mojí prázdninové návštěvě u dcery Kamilky v Brně, jak svojí lahodností, svěží lehkostí a jemnou kakaovou chutí. Bylo to zrovna v době končících prázdnin, kdy se na jejich zbožňovaném a s láskou opečovávaném "pozemku", kde bude později stát i jejich nová chaloupka, se začaly objevovat, pod ochranou velkých listů, a to v hojném počtu, plnoštíhlé cukety a svou baculatostí vábící hlaďounké disky patizonů. Našel jsem už k jejímu použití přichystanou sbírku z internetu vybraných cuketových receptů. Tento níže uvedený, pocházející z "Kocourova stránka rad a informací" byl zde uveden pod názvem "Cuketová buchta". Pokud použijeme velmi mladé cukety, neobsahující tolik vlhkosti, je užitečné přidat do seznamu surovin tak půl kelímku kyselé smetany. Výsledek je pak jemný, nadýchaný, mírně navlhlý, . . . a tak moc chutný. Opravdu stojí za to, tento recept vyzkoušet, věřte mně!
Cuketový koláč -foto DADALASuroviny na menší pekáč:
  • 300 g mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu
  • trochu skořice
  • 10 lžic oleje
  • 1 1 prášku do pečiva
  • 250 g oloupaných a jemně nakrájených cuket
    Postup přípravy:
  • Všechny suroviny v míse řádně promícháme.
  • Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
  • Pečeme v troubě cca 25 minut a konec pečení vyzkoušíme špejlí.
  • Po vyklopení a vychladnutí můžeme buchtu polít rozehřátou čokoládou na vaření a na ještě teplou čokoládu nasypeme strouhaný kokos.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]