Skořicový koláč od Hanky
(Kamilka Kroupové z Brna, recept od kuchařky Hanky z MOÚ Brno, srpen 2004)
Kamilka - poslala recept na novou buchtu, která je prý vynikající. Do uvedeného skořicového koláče je možno dát také různé ovoce. Ještě druhý den mně napsala: "Teď mi říkala naše kuchařka, že potkala paní, která buchtu zkoušela, a měla doma velký úspěch. Dala tam jahody, pudink, prý stačí uvařit ze 1/4 litru mléka řidší, z celého 1/2 litru dávky je ho prý moc, . . tak to vyzkoušejte a napište. Také ta paní také říkala, že mají o víkendu oslavu a musí ho péct znovu, . . . jak moc to doma chutnalo. Já jsem ho hned také vyzkoušel a jako ovoce jsem použil hrušky z plechovky a mohu to hodnocení jen potvrdit."
Suroviny:
Na těsto:
  • 5 vajec
  • 200 g skořicového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
    Na pudink:
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíci cukru
    Na potření upečeného koláče:
  • 2 kelímky po 125-150 g kysané smetany
  • 1-2 sáčky skořicového cukru (dle chuti)

    Postup přípravy:
  • Vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu a vymícháme těsto.
  • Na vymaštěný a vysypaný plech nalijeme 3/4 množství připraveného těsta, zbývající 1/4 těsta obarvíme kakaem a postříkáme povrch těsta cik-cak.
  • Uvaříme pudink podle návodu na sáčku v oslazeném mléce a jim také pokropíme povrch cik-cak a dáme péct.
  • Ještě teplé potřeme dvěma malými kelímky kysané smetany a rovnoměrně posypeme skořicovým cukrem.
  • Pokud použijeme ovoce, tak je zamícháme do těsta.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]