Skořicový koláč od Hanky
(Kamilka Kroupové z Brna, recept od kuchařky Hanky z MOÚ Brno, srpen 2004)Kamilka - poslala recept na novou buchtu, která je prý vynikající. Do uvedeného skořicového koláče je možno dát také různé ovoce. Ještě druhý den mně napsala: "Teď mi říkala naše kuchařka, že potkala paní, která buchtu zkoušela, a měla doma velký úspěch. Dala tam jahody, pudink, prý stačí uvařit ze 1/4 litru mléka řidší, z celého 1/2 litru dávky je ho prý moc, . . tak to vyzkoušejte a napište. Také ta paní také říkala, že mají o víkendu oslavu a musí ho péct znovu, . . . jak moc to doma chutnalo. Já jsem ho hned také vyzkoušel a jako ovoce jsem použil hrušky z plechovky a mohu to hodnocení jen potvrdit."
Suroviny:
Na těsto:
5 vajec
200 g skořicového cukru200 g hladké mouky1 prášek do pečiva100 ml oleje100 ml vody
Na pudink:1 balíček vanilkového pudinku500 ml mléka1 lžíci cukru
Na potření upečeného koláče:2 kelímky po 125-150 g kysané smetany1-2 sáčky skořicového cukru (dle chuti)
Postup přípravy:Vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu a vymícháme těsto.Na vymaštěný a vysypaný plech nalijeme 3/4 množství připraveného těsta, zbývající 1/4 těsta obarvíme kakaem a postříkáme povrch těsta cik-cak.Uvaříme pudink podle návodu na sáčku v oslazeném mléce a jim také pokropíme povrch cik-cak a dáme péct. Ještě teplé potřeme dvěma malými kelímky kysané smetany a rovnoměrně posypeme skořicovým cukrem.Pokud použijeme ovoce, tak je zamícháme do těsta.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)