Domažlický koláč
(Recept DDK zaslal Radim Witosz, 2002, česká kuchyně)
Suroviny:
Na těsto:
500 g hladké mouky250 ml mléka2 vajíčka (žloutky)120 g másla100 g cukru30 g droždísůl
Na nádivky ořechovou a makovou:
200 g mletých ořechů nebo máku100 g cukru200 ml mlékatrochu máslatrochu skořice
Postup přípravy:
Příprava těsta:
Z 1/8 l (145 ml) vlahého mléka, lžičky mouky a lžičky cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku a osolíme. Přidáme cukr, žloutky rozšlehané ve druhé polovině mléka, vlijeme kvásek a roztopený tuk.Vypracujeme hustší těsto a necháme kynout.Je-li těsto příliš husté, můžeme přidat mléko.
Příprava nádivek:Do ořechů (nebo máku) přidáme cukr, máslo, skořici a mléko, všechno rozmícháme na kašičku.Za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 15 min.Nádivky během této doby zhoustnou.Po vychladnutí je dáváme střídavě nebo každou samostatně na těsto.Upečeme v předehřáté troubě při 190 °C za dobu 30 až 35 minut (odzkoušíme).
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)