Jablkový koláč s čokoládovou polevou
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001, podle Petra Rychlého)

Suroviny:
Na těsto:
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 80 g tuku
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g nastrouhaných jablek
  • 250 ml mléka
    Na polevu:
  • 80 g tuku
  • 80 g cukru
  • 1 lžíce pudinkového prášku
  • 1 lžíce kakaa
  • 200 ml mléka

    Postup přípravy:
  • Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  • Utřeme moučkový cukr ze ztuženým tukem, vejcem a kakaem.
  • Do směsi vmícháme máslo a pořádně to rozmydlíme.
  • Přidáme prášek do pečiva a vmícháme nastrouhaná jablka.
  • Zamícháme a přidáváme mouku. Rozmíchanou směs nalijeme na vymaštěný plech a pečeme z počátku prudce, ale pak teplotu zmírníme.
  • Pečeme asi po dobu 20 minut.
    Příprava polevy:
  • Na vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao.
  • Když se směs rozpustí, zamícháme pudinkový prášek a nakonec vmícháme mléko až do zhoustnutí a hladké konsistence.
  • Po vyjmutí upečeného korpusu a jeho ochlazení natřeme povrch připravenou čokoládovou polevou.
  • Necháme ztuhnout a podáváme.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME

    [CNW:Counter]